HAMAS: Hiçbir tarafın seçimlere müdahale etmeye hakkı yoktur

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) önde gelen isimlerinden olan Husam Bedran, 14 yıl aradan sonra Filistin’de düzenlenecek seçimler ve bu çerçevede Mısır'da yapılması planlanan toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamalarda Bedran, HAMAS’ın, Filistinli gruplar arasında yürütülen ulusal uzlaşı görüşmelerinin başarıyla sonuçlanması için üstün gayret ve fedakarlıklarda bulunduğunu ve seçimlere de hazır olduğunu ifade etti.

Seçimlerin Filistin uzlaşısını sağlamaya ve Filistin siyasi sistemini birleştirmeye dönük bir vesile olduğuna işaret eden Bedran, HAMAS'ın, icra edilecek seçimlerin Filistin davasının özüyle tenakuz etmemesi gerektiği konusunda ısrarcı olduğunu belirtti.

Bedran, Oslo Anlaşmaları'nın Filistin'deki sorunlara çözüm getirme konusunda başarısızlıkla sonuçlandığını anımsatarak, Kahire toplantısında Filistin halkının hedeflerini hayata geçirecek siyasi sistemin ele alınmasının önemine değindi.

Bedran, söz konusu toplantıda, Anayasa Mahkemesi’nin seçimlere ve sonuçlarına hiçbir şekilde müdahale etmemesi gerektiği, aksi takdirde yasaları ihlal etmiş olacağı konusu üzerinde duracaklarını kaydetti.

Bedran, "Seçimler Filistin halkımızın en meşru hakkı olup başkalarının minnet edeceği bir hayır değildir. Bu nedenle hiçbir tarafın seçimlere müdahale etmeye hakkı yoktur." dedi.

Filistinli grupların, seçim konusunu görüşmek üzere şubat başında Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanması bekleniyor.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, geçen günlerde, 22 Mayıs 2021'de milletvekili ve 31 Temmuz 2021'de başkanlık seçimlerinin yapılmasını öngören bir kararname imzalamıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Dünyanın gözleri önünde 15 bin Gazzeli çocuk katledildi
BM: Refah'ta 600 bin kişi yerinden edildi
Gazze'deki soykırımda şehit sayısı 35 bin 233'e yükseldi
Yardım taşıyan 52 tır Refah'a girdi
Guterres, Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulundu