Hamas ilhak kararını reddeden Ürdün Kralı'nı takdir etti

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyonist işgal rejiminin ilhak kararını reddeden duruşu nedeniyle Ürdün Kralı 2'nci Abdullah'ıtakdir ettiklerini açıkladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazım Kasım, siyonist işgalcilerin ilhak kararını reddeden duruşu sebebiyle Ürdün Kralı 2'nci Abdullah’ı takdir ettiklerini ifade etti.

Arap devletlerinin tek çatı altında atacağı ciddi adımların ve sergileyecekleri tutumun, siyonist işgalin ilhakına karşı Filistin halkı için önemli bir destek olacağını belirten Kasım, Filistin davasının, işgalci siyonistlerin ilhak politikasını reddeden bölgesel ve uluslararası tutumdan faydalanabilmesi için Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a, Filistin toplumunun talepleri doğrultusunda kararlar alması çağrısında bulundu.

Bir Alman dergisine verdiği röportajda, tek devletli bir çözümü savunan liderlerin, bu kararın getireceği sorunları bilmediklerini belirten Ürdün Kralı 2'nci Abdullah, "israilin, temmuz ayında Batı Şeria'nın bazı bölgelerini ilhak etmesi Ürdün Haşimi Krallığı ile büyük bir ihtilafa sebep olacaktır." diye tepki göstermişti.

Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın Nisan sonunda imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, işgal rejiminin sözde Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhak" sürecini başlatacak.

İlhak kararı, işgal altındaki Batı Şeria topraklarının yüzde 30'undan fazlasını kapladığı belirtiliyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Yetimler Vakfı Gazzelilere sahur ikramında bulundu
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor
Gazze'de can kaybı 72 bin 32'ye yükseldi
Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!