Hamas: İslami cihat komutanı kazayla öldü

Hamas, İslami Cihat Komutanı Raid Cundiye’nin öldürülmesinde kasıt olmadığını ve polis kurşununa kaza sonucu hedef olmuş olabileceğini açıkladı.

Hamas Sözcülerinden Eyhab el-Gassin, bir sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabında, İslami Cihat komutanlarından Raid Cundiye’nin ölümünü soruşturan komisyonun raporunu paylaştı.

Hamas ve İslami Cihat Temsilcileriyle Cundiye’nin ailesinin de imzalarının bulunduğu araştırma komisyonu raporunda Cundiye’nin öldürülmesinde herhangi bir kastın bulunmadığı belirtildi.

Raporda, Cundiye’nin polis tarafından ateşlenip seken bir kurşuna hedef olmuş olabileceği belirtilmekle birlikte Raid Cundiye’ye isabet eden merminin ateşlendiği silahın sahibinin kimliğinin ise tespit edilemediği ifade edildi.

Raid Cundiye’nin ölümünü araştıran komisyonun, ölüme sebep olan polis memurunun cezalandırılmasını tavsiye ettiği, ayrıca Hamaslı bakanlara, milletvekillerine ve toplumun önde gelenlerine ortamın sakinleştirilmesi için Cundiye’nin ailesinden özür dilenmesini istediği bildirildi.

İslami Cihat, Raid Cundiye’nin öldürülmesinden sonra Hamas’la ilişkilerini askıya almış; ancak araştırma komisyonunun kurulmasından sonra temaslarını yeniden başlatmıştı.

    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Yetimler Vakfı Gazzelilere sahur ikramında bulundu
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor
Gazze'de can kaybı 72 bin 32'ye yükseldi
Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!