Hamas Kudüs'teki Saldırıyı Tebrik Etti

Saldırıyı, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üstlendi. Hamas "Eylemi tebrik ediyoruz" dedi, Abbas saldırıyı kınadı.

Saldırıyı Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) isimli grup üstlendi. Saldırının ardından Siyonist yönetim acil toplandı. İşgal polisi saldırıyı, Doğu Kudüs'te yaşayan  Gassan ve Udey Abu Cebel isimli kuzenlerin gerçekleştirdiğini iddia etti.

Siyonist Binyamin Netanyahu,  saldırıdan Mahmud Abbas ve Hamas’ı sorumlu tuttu.

Netanyahu yazılı açıklamasında, “İsrail, Kudüs'teki sinagog saldırısına sert bir şekilde karşılık verecektir” ifadelerini kullandı. Mahmud Abbas ise saldırıyı kınadığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, 'katıksız bir terör eylemi' olarak nitelendirdiği saldırıyı kınadı.

Hamas: Biz yapmadık ama tebrik ediyoruz

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada "Bu kahramanca eylemi tebrik ediyoruz" dedi.

Ebu Zuhri açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu eylemin,  Mescid-i Aksa  ve Kudüslüler hakkında yapılan ihlallere bir doğal  karşılık olduğunu düşünüyoruz. Biz bu eylemleri desteklediğimizin altını her zaman çiziyoruz.
Bu eylemlerin devamı için çağrı yaptık ve yapıyoruz. Bu  eylemlerin  gerçek değeri, Mescid-i Aksa’nın bir kırmızı çizgi olduğunu anlatmasıdır. Filistinliler, bizim kutsal mekanlarımıza yapılan saldırılara karşı teslim olmayacak. Filistinliler, kısıtlı imkanlarıyla saldırmaya devam edecek. İsrail cinayetlerini durdurana kadar biz bu eylemlerin devam etmesi için çağrı yapıyoruz. Bu eylemin, Hamas’ın düzenlediği bir eylem olmadığına dikkat çekiyoruz. Kudüs’teki bu eylemler, bizim organize ettiğimiz bir şey değil, bu tamamen İsrail’in ihlallerine karşı bir halk tepkisidir. 
Hamas Hareketi bir İntifada’nın başlaması için defalarca çağrılar yaptı. Bu kahramanca eylemlerin bir intifada başlangıcı olduğunu düşünüyoruz. Tüm işaretler bunu gösteriyor.

Gazze'deki İslami Cihad hareketi de saldırıyı tebrik ettiğini açıkladı.

 

 

Kaynak: Al Jazeera

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
HAMAS: Gazze'de savaş sona erdi, anlaşmaya bağlıyız
Kassam, siyonistleri teslim etti
HAMAS, 7 esiri Kızılhaç'a teslim etti
BM: israil'in saldırıları ve zorla yerinden etme emirlerine rağmen birçok insan Gazze'nin kuzeyinden ayrılmadı