Hamas: Vaka sayısındaki artış zindandaki ihmali gözler önüne seriyor

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazım Kasım yaptığı açıklamada, Siyonist işgal rejimine bağlı zindan idaresinin Filistinli esirlere yönelik tıbbi ihmal politikasının ciddiyeti konusunda uyardı.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Kasım, işgalcilere ait zindanlarda tutuklu bulunan Filistinli Hasan Şahade ve Selim İdris'in Covid-19 hastalığına yakalanmasının zindan idaresinin ihmalini yansıttığını belirtti.

Ayrıca esirlerin hayatlarının gerçek bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirten Kasım, bu duruma uluslararası kurumların ciddi müdahalesinin gerektiğini söyledi.

Hamas Sözcüsü, işgalcilerin, zindanlarda salgınla mücadele için gerekli icraatları yerine getirmediğini ve salgından korunma ve temizlik malzemelerinin Filistinli esirlere ulaştırılmasına engel olduğunu vurguladı. 

Kasım, zindan idaresinin esirlerin yaşamları hususunda ihmalkâr davranmasının, Siyonist işgal rejiminin tüm uluslararası yasalara karşı uyguladığı zorbalık ve başkaldırma mantığıyla bağlantılı olduğunu belirtti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Yetimler Vakfı Gazzelilere sahur ikramında bulundu
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor
Gazze'de can kaybı 72 bin 32'ye yükseldi
Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!