HAMAS'tan Mescid-i Aksa için seferberlik çağrısı

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Kudüslülerden Yahudi işgalcilerin sözde "Bayrak Yürüyüşü" amaçlarına ulaşmalarını engellemek için Mescid-i Aksa'yı ve Eski Belde caddelerini doldurmalarını istedi.

HAMAS'ın Kudüs sözcüsü Muhammed Hammade, salı gününün Mescid-i Aksa'da nöbet ve seferberlik günü, işgale karşı direniş ve öfke günü ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Kudüs halkına seslenen Hammade, Kudüslülerin diğer halklara işgale karşı direnişin nasıl yapılacağını öğrettiğini ve işgalcilerin kentin kimliğini değiştirmesine izin vermediğini söyledi.

Hammade, işgal rejiminin yok olmaya mahkum rejimin bayraklarıyla Kudüs'ün caddelerini ve sokaklarını kirletmeleri için Yahudi sürülerini yeniden serbest bıraktığını belirtti.

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri de Mescid-i Aksa'yı savunmanın akideyi savunmak olduğunu kaydederek, Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutanın dini bir vecibeyi yerine getirmiş olacağını ifade etti.

Siyonist işgalci rejim makamları arasında çatlaklara neden olan Bayrak Yürüyüşü'nün, sözde polis biriminin resmi onayı doğrultusunda gerçekleştirileceği belirtildi.

Siyonist işgalciler, 1967'deki Altı Gün Savaşı sırasında Doğu Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Eski Şehir bölgesini işgal etmelerini her yıl "Kudüs Günü" olarak kutluyor. Etkinlikler kapsamında işgalciler, Şam Kapısı'na gelerek Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde "Bayrak Yürüyüşü" gerçekleştiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Can kaybı 72 bin 938'e yükseldi
Şehit İzzeddin İzzeddin el-Haddad dualarla defnedildi
Gazze’de şehit sayısı 72 bin 763’e yükseldi
Gazze'de ateşkes ihlallerinin devam etmesi sonucu 5 şehit
Kudüs'te rahibeye saldırı