Hayallerindeki ‘Engelsiz Dünya Resmi’ni çizdiler

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi öğrencileriyle birlikte bir araya gelen engelli çocuklar hayallerindeki ‘Engelsiz Dünya Resmi’ni çizdiler.

Kahramanmaraş'ta "Engelsiz bir dünya çiziyoruz" sloganıyla düzenlenen etkinlikte 65 engelli çocuk, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi öğrencileriyle hayallerindeki ‘Engelsiz Dünya Resmi’ çizdiler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri işbirliği ile düzenlenen etkinlikte ilk önce resim sergisi açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra ise engelli öğrenciler, üniversiteli öğrencilerle hayallerindeki ‘Engelsiz Dünya’yı çizdi.

Resim kursuna katılan 19 engelli öğrencinin yaptığı 117 resimden oluşan serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, minik öğrencilerin, üniversiteli gençlerle resim çizmesini sağlayarak engellilik konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından resim sergisine katılan minik öğrencilere sertifikaları dağıtılırken, öğrenciler törenin ardından gönüllerince resim çizerek, boyama yaparak güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri

Kahramanmaraş'ta orman yangını
Kahramanmaraş'ta hırsızlık operasyonu: 5 gözaltı
İşçileri taşıyan minibüs devrildi: Bir ölü 15 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz
Kahramanmaraş haritada mavi kategoriye geçti