HDP'den CHP'ye İstanbul'da seçim ittifakı sinyali

İlk kez dün kongresi yapılan HDP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için CHP ile anlaşabileceği sinyalini verdi

Ankara'da dün yapılan kongre ile yeni yönetimi belirlenen Halkların Demokrasi Partisi(DHP)'nin genel başkanı olarak da Sebahat Tuncel seçildi. Sebahat Tuncel, genel başkan seçilmesinin ardından Habertürk'e yaptığı açıklamada, CHP ile İstanbul'da seçim ittifakı yapabileceklerini söyledi.

Tuncel, "Sarıgül'ün adaylığını desteklemek zorunda değiliz. CHP gerçekten İstanbul'u almak istiyorsa, HDP'yle işbirliği yapmak istiyorsa bunu tartışırız. Böyle bir tartışma olmadan 'niye aday gösteriyorsunuz?' denilemez. Elbette en güçlü adayımızı göstereceğiz" dedi.

Tuncel, "Sarıgül'ü ya da CHP'nin göstereceği başka bir adayı destekleme ihtimaliniz var mı?" sorusu üzerine "Belki ters bir şey olur, ortak bir aday gösterebiliriz. Olması gereken bu..." diye konuştu.

Tuncel, CHP'den kendilerine katılım olup olmayacağı yönünde ise henüz bir temasın söz konusu olmadığını açıkladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

GES projeleri köylüyü mağdur etmeyecek şekilde planlanmalı
HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı’ndan “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” mesajı
Diyarbakır – İstanbul arasında hızlı tren hattı olmalı
Asgari ücretle aile geçindirmek imkânsız!
Binlerce mahkûm adalet bekliyor