HDP'nin Diyarbakır'daki iki binasında polis araması sona erdi: 4 gözaltı

​Diyarbakır'da evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin önünde nöbet tuttuğu HDP il binasında yapılan polis araması sona ererken aralarında HDP'li iki başkanın da bulunduğu 4 partili gözaltına alındı.

Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin önünde nöbet tuttuğu HDP il binası ile Yenişehir ilçe binasında arama yapılması kararı çıkardı.

Kararın ardından bina önüne gelen polis ekipleri, içeri girerek aramalarda bulundu. Saat 19.30 sıralarında biten aramalarda polisin çok sayıda örgütsel doküman, PKK elemanlarının posterleri ve afişlerin ele geçirildiği belirtildi.

Polis, ele geçirilen delillerle birlikte binadan ayrıldı.

Her iki binada yapılan aramada, HDP İl Başkanı Zeyyat Ceylan ve Yenişehir İlçe Başkanı Remziye Sızıcı'yla birlikte Hülya Alökmen ile Kasım Kaya isimli partililer gözaltına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Fırsat eşitsizliği devam ediyor
Diyarbakır'da "Uçurtmalar Gazze'de de Özgür Uçacak" etkinliği
HÜDA PAR'ın arabuluculuğuyla barıştı
Diyarbakır'da kapısı bozuk minibüs yolcularla seferine devam etti
Diyarbakır merkezli bahis operasyonunda 17 kişi tutuklandı