Heniyye: Filistin Mücadelesi İslamidir

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin mücadelesinin İslami temellere sahip olduğunu ve bu nedenle sabitelerinden taviz vermesinin söz konusu olmadığını belirtti.

FİLİSTİN - Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin mücadelesinin İslami temellere sahip olduğunu ve bu nedenle sabitelerinden taviz vermesinin imkansız olduğunu kaydederek, işgal edilmiş topraklara geri dönüş hakkı ve Kudüs gerçeğinin bu sabitelerin parçaları olduğunu söyledi.

Mısırlı Selefi`lerden oluşan bir heyeti kabulde konuşan Heniyye, "Mescid-i Aksa meselesi yalnızca Filistin halkının ve Kudüslülerin meselesi değil, İslam ümmetinin meselesidir" dedi.

Mısırlı Selefi heyetin geçtiğimiz Çarşamba günü Mescid-i Aksa`ya destek kapsamında gerçekleştirilen bir konferansa katılmak amacıyla Gazze`ye gelmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Yetimler Vakfı Gazzelilere sahur ikramında bulundu
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor
Gazze'de can kaybı 72 bin 32'ye yükseldi
Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!