Heniyye: "Silahlı mücadele işgale karşı stratejik bir seçimdir"

Gazze'de bayram namazını kılan Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, silahlı mücadelenin işgale karşı stratejik bir seçim olduğunu belirterek, direnişinin silahlandırılmasının devam edeceğini söyledi.

GAZZE - Gazze'de Yermük stadında bayram namazını kıldıran Hamas siyasi birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, okuduğu hutbede, silahlı mücadelenin önemine değindi.

Silahlı mücadelenin işgale karşı stratejik bir seçim olduğunu belirten eski Başbakan Heniyye, Filistin direnişinin silahlandırılmasının devam edeceğini vurguladı.

Filistin direnişinin silahına dokunulmasına izin verilmeyeceğini ve bu konuda herhangi bir pazarlık yapılmayacağını ifade eden Heniyye, direnişin Filistin topraklarının tamamının işgalden kurtarılmasına kadar süreceğini belirtti.

Heniyye ayrıca, işgale karşı elde edilen kazanımları korumak için gereken çabayı sürdüreceklerini vurguladı.

Hutbesinde Filistin'in iç uzlaşmasına da değinen Heniyye, bunun bir stratejik tercih olduğunu belirterek bu uzlaşmanın sürdürülmesi ve birliğin tamamlanması için gerekli çalışmaların devam edeceğini belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Can kaybı 72 bin 938'e yükseldi
Şehit İzzeddin İzzeddin el-Haddad dualarla defnedildi
Gazze’de şehit sayısı 72 bin 763’e yükseldi
Gazze'de ateşkes ihlallerinin devam etmesi sonucu 5 şehit
Kudüs'te rahibeye saldırı