Heniyye: Yüzyılın Anlaşması savaş olarak algılanmalıdır

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Yüzyılın Anlaşması'nı reddettiğini, onun savaş olarak algılanması gerektiğini, Filistinlilerin ona başvurmalarının haram olduğunu ifade etti.

"Filistin bizim vatanımız ve toprağımızdır. Ümmetin en kıymetli incisidir. Pazarlık veya alışveriş kabul etmez." ifadelerini kullanan Heniyye, bir yol belirlemek, işlerin dizginlerini ele almak ve Kudüs'ü, harem beldeyi ve dokunulmazları koruma konusunda ortak bir çizgide birleşmek için başta Fetih olmak üzere bütün Filistin gruplarıyla Kahire'de bir araya gelmeye hazır olduklarını söyledi.

Heniyye, "Bu oyunun yürümeyeceğini, yeni emperyalizmin saldırısının yenilgiye uğrayacağını, vatanın zafer kazanacağını ve saldıranların başarısız olacağını seslerimizi yükselterek açıklamalıyız." dedi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
HAMAS: Gazze'de savaş sona erdi, anlaşmaya bağlıyız
Kassam, siyonistleri teslim etti
HAMAS, 7 esiri Kızılhaç'a teslim etti
BM: israil'in saldırıları ve zorla yerinden etme emirlerine rağmen birçok insan Gazze'nin kuzeyinden ayrılmadı