Her yaştaki hayvanlar için küpeleme ve bildirim affı çıktı

​Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2017 Nisan ayından itibaren büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için küpeleme ve bildirim affının getirildiğini açıkladı.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar 2017 Nisan ayından itibaren büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için küpeleme ve bildirim affının getirildiğini açıkladı.

Atalar, 31 Aralık 2017 tarihine kadar küpesiz olarak yetiştirilen tüm hayvanlara küpe takılarak, kayıt sistemi içerisine dahil edileceği, bugüne kadar küpe taktırılmayan hayvanlara ise herhangi bir cezai işlem yaptırımı uygulanmayacağını ifade etti.

Atalar, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 4 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınladığı iki yönetmelik değişikliği ile büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için küpe affının getirildiğini kaydeden Atalar, yılsonuna kadar küpesiz olarak yetiştirilen tüm hayvanlara küpe takılarak, kayıt sistemi içerisine dâhil edileceği, bugüne kadar küpe taktırılmayan hayvanlara ise herhangi bir cezai işlemin yapılmayacak.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sahiplerine; küpeleme ve bildirim affından faydalanmaları için izlemeleri gereken yolları ise şöyle sıraladı:

“Hiç küpelenmemiş her yaştaki sığır cinsi hayvanlarınızı ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğüne başvuru yaparak küpeletiniz. Hiç küpelenmemiş her yaştaki koyun – keçi türü hayvanlarınızı bağlı bulunduğunuz ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine başvuru yaparak küpeletiniz. Büyükbaş hayvanların il içi hareketlerinde pasaport, il dışı hareketlerinde veteriner sağlık raporu nakil esnasında bulundurulmalıdır. Küçükbaş hayvanların il içi hareketlerinde nakil belgesi, il dışı hareketlerinde veteriner sağlık raporu nakil esnasında bulundurulmalıdır. Daha önce bildirimde bulunmadığınız doğan, ölen, alım, satım ve kesimini yaptırdığınız sığır cinsi ve koyun, keçi türü hayvanlarınız için bağlı bulunduğunuz ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine başvurarak güncelletiniz. Hayvanlarınızı cezai işlem görmeden kayıt altına aldırmanız ve işletmenizi güncellettirmeniz için son gün 31 Aralık 2017’dir.”

İLKHA












 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi
Vahşi sulamaya karşı uyarı: Ürüne ve toprağa ciddi zararı var