Lübnan'da Hizbullah lideri geçen hafta İsrail'in düşürdüğü insansız keşif uçağını kendilerinin gönderdiğini açıkladı.
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, El Manar kanalına yaptığı açıklamada insansız uçağın İran'da yapıldığını ve İsrail'de "hassas bölgeler" üzerinde uçtuğunu söyledi.
İsrail askeri uçakları, keşif uçağını, Akdeniz'e girmesinin ardından Negev çölünün kuzeyinde düşürmüştü.
Nasrallah insansız uçağın İran'da üretildiğini ve parçalarının Lübnan'da birleştirildiğini söyledi. BBC muhabiri Jon Leyne, bunun "örgütün İran'dan askeri destek aldığına dair yaptığı nadir açıklamalardan olduğunu" söylüyor.
Nasrallah "gelişmiş bir keşif uçağı Lübnan topraklarından gönderildi ve düşman sınırına ve işgal altındaki Filistin topraklarına girmeden yüzlerce kilometre uçtu" dedi.
Muhabirler Şeyh Nasrallah'ın "hassas" diye nitelediği bölgenin İsrail'in Demona nükleer santralı olduğunu belirtiyor.
Nasrallah, "Lübnan'da ve bölgede bir direniş hareketinin bu tür bir hava gücüne sahip olması tarihte bir ilk" dedi.
Nasrallah, Hizbullah'ın 2006 yılında İsrail ile savaşı sırasında gönderdiği insansız uçağı hatırlatarak, "bu ilk defa değildi, son da olmayacak. İsrail'in her tarafına ulaşabilirz" diye konuştu.