Hizbullah`tan israil`e Misilleme Kararı

Hizbullah, İran`la askeri ilişkilerden ve teknolojik silahlanmadan sorumlu lideri Hasan Lakkis`in suikastinin ardından İsrail`e “misilleme” kararı aldı. Tel Aviv ise askerlerini alarma geçirdi.

Hizbullah, üst düzey komutanlarından Hasan el-Lakkis`in suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, saldırının sorumluluğunu İsrail`e yükledi.


Tel Aviv yönetimi suçlamaları reddederken, geçmişteki benzer saldırılar nedeniyle Hizbullah yönetimi saldırıyı İsrail`in gerçekleştirdiğinden emin gözüküyor.

İSRAİL`E MİSİLLEME KARARI
Lübnan`ın Al-Akhbar gazetesinde yayımlanan bir habere göre, Hizbullah`ın İran`la askeri ilişkilerinden ve örgütün insansız hava araçları gibi yüksek teknoloji silahlarından sorumlu lideri Lakkis`in intikamı için İsrail`e "misilleme" gerçekleştirme kararı aldığı söyleniyor.

2005`te İsrail tarafından Şam`da suikast sonucu hayatını kaybeden Hizbullah liderlerinden İmad Mugniye`nin "en parlak" öğrencilerinden biri olarak nitelendirilen ve İsrail`in 2 kez suikast girişiminde bulunduğu Lakkis`in hedef alınması Hizbullah`a verilen önemli bir mesaj olarak nitelendiriliyor.

ADRES İSRAİL OLMAYABİLİR
Fakat Hizbullah içinde, Suriye iç savaşı nedeniyle hedef haline gelişi ve Beyrut`taki artan güvenlik riskiyle uğraşması nedeniyle, Lakkis`in suikastinden doğrudan İsrail`in sorumlu tutulmamasını savunan önemli bir kanadın da bulunduğu söyleniyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lübnan Haberleri

Siyonist işgal rejimi Lübnan'a saldırı başlattı
Lübnan "düzensiz göçmen" krizi nedeni ile Belarus'a seyahat kısıtlaması getirdi
Körfez ülkeleriyle ilişkilerin kesilmesine neden olan Lübnanlı Bakan: Özür dilemeyeceğim
Lübnan'dan Suudi'ye diyalog çağrısı
Lübnan'dan Rusya'ya liman patlamasına dair uydu görüntüleri talebi