HÜDA PAR’dan uyuşturucu ile mücadeleye yönelik kanun teklifi

HÜDA PAR'ın 4 milletvekili TBMM'ye, uyuşturucu suçlarıyla mücadeleyi güçlendiren kapsamlı bir kanun teklifi sundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve milletvekilleri Şahzade Demir, Faruk Dinç ve Serkan Ramanlı, TBMM'ye, uyuşturucu suçlarıyla mücadeleyi güçlendiren kapsamlı bir kanun teklifi sundu.

Teklif, organize suç örgütlerinin yöneticilerine müebbet hapis cezası, kamu görevlilerinin suç işlemesi halinde cezada artırma, ve uyuşturucu kullanan kişiler için zorunlu tedavi ve rehabilitasyon uygulamasını öngörüyor.

Teklifte, uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin çok boyutlu ve yıkıcı etkilerine karşı sürdürülebilir ve etkili bir mücadele gerektiği vurgulanıyor.

Kanun teklifi güvenlik, sağlık, eğitim ve sosyal hizmet alanlarını kapsayan bütüncül bir yaklaşımla uyuşturucu ile mücadeleyi güçlendirmeyi ve toplumsal sağlık ile kamu düzenini korumayı amaçlıyor. (İLKHA)

Aşağıda kanun teklifi ve gerekçesi aynen sunulmuştur:

PDFDOSYASI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

Türkiye’de genç olmak, okurken burs ve barınma sorunlarıyla mücadele etmek demektir
Lütuf değil, hakkaniyet
Sezaryen yalnızca tıbbi zorunluluk halinde uygulanmalıdır
Zorunlu eğitim süresinin uzaması çeşitli sorunlara yol açmaktadır
GES projeleri köylüyü mağdur etmeyecek şekilde planlanmalı