İBB: Saraçhane'deki evsiz insanlarımızı otellere yerleştirdik

İstanbul Saraçhane’de sokağa çıkma yasağına rağmen onlarca evsiz vatandaşın alt geçitlerde uyumaya çalıştığı haberi, sosyal medyada oluşan tepki ve İLKHA'nın da konuyu ele almasıyla gündeme gelmişti.

Haşim İşcan Geçidi’nde kaldırımlarda yatan onlarca evsizin hali yürek burktu. İstanbul'da, Büyükşehir Belediyesi'nin hemen bitişiğinde yaşanan dram sokağa çıkma yasağıyla gün yüzüne çıktı.

İLKHA'nın da "Sokakta yatan evsizler yetkililerden çözüm bekliyor" başlığıyla gündeme taşıdığı kaldırımlarda yatan onlarca evsizin durumu ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Saraçhane'deki evsiz insanlarımızı İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak otellere yerleştirdik" dedi.

Sokakta yaşayanlar ise, tekrardan hayata tutunmak için yetkililerden geçici yardım yerine kalıcı çözümler ve iş istiyor. 






İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul Saraçhane’de sokakta yatan evsizler yetkililerden çözüm bekliyor

İstanbul Haberleri

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı
HAKSİAD Genel Merkezi’nde bankacılık ve inovasyon buluşması
İslami kimlik cezalandırılıyor
HÜDA PAR’dan gıyabi cenaze namazı çağrısı
Halk yılbaşı kutlamasına nasıl bakıyor?