İçme şebeke suyuyla tarlaların sulanmaması uyarısı

Batman Kozluk İlçe Belediye Başkanı Ayhan Eren, yer altı su kaynaklarının iklimsel değişiklikler nedeniyle tehlike arz ettiğini, sorun yaşanmaması için bağ, bahçe tarlalarının içme şebeke suyuyla kesinlikle sulanmaması uyarısında bulundu.

Nisan sonu itibariyle son 20 yılın en ağır kuraklık dönemini yaşadıklarını belirten Eren, “Vatandaşlarımızın içme şebeke suyunda sorun yaşamaması için bağ, bahçe ekimi kesinlikle yapılmamalıdır. Yapılan bağ bahçeler içme şebeke suyu ile değil varsa kuyu suları ile sulanmalıdır. İklimsel değişiklikler nedeniyle kurak geçen kış ve bahar ayları yer altı su kaynaklarını tehlikeye atmış durumdadır.” dedi.

Bilinçsiz su tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Eren, “Bilinçsiz su tüketimi yaz aylarında ilçemizde bulunan bütün vatandaşlarımıza mağduriyet yaşatacaktır. Lütfen yapılan açıklamaları dikkate alalım, içme şebeke suyu ile bağ, bahçe ve tütün tarlalarını kesinlikle sulamayalım.” ifadelerini kullandı.




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’ın Bahçelievler Mahallesi’nde silahlı çatışma: 2 ölü, 4 yaralı
Batman’da silahlı kavgada 4 kişi tutuklandı
Batman Beşeveler Mahallesi sakinleri 35 yıldır bekliyorlar: Ne tapu var, ne muhatap!
Batman'da kamuya yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık suçundan 4 kişi tutuklandı
Batman'da yük treni araçla çarpıştı