İmzanı at zincirleri kır!

Anadolu Gençlik Derneği Manisa Şubesi Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında imza standı açtı.

MANİSA -  Anadolu Gençlik Derneği Manisa Şubesi Ayasofya Camiinin yeniden ibadete açılması kapsamında Tarzan Meydanında imza standı açtı.

İmza kampanyasına Saadet Partisi,  Manisa Araştırmalar Derneği (Mana-Der),Memur-Sen  ve  Manisa Sivil İnisiyatif ve Dayanışma Platformu (MASİDAP) destek veriyor.

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Metin Engin yaptığı açıklamada ”29 Mayıs 1453 tarihinde fethedilen İstanbul, hangi inançtan olursa olsun her inanış için adaleti tesis etme çabasında olan ve hakkı üstün tutan anlayışın 560 yıldır sembolü olan bir şehirdir. İstanbul fethedildiğinde fatih Sultan Mehmet tarafından camii ye dönüştürülen Ayasofya ise hem bu fethin sembolüdür .  Hem de adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir timsalidir.

Fatih Sultan Mehmet ‘ilahi bilgelik yada kutsal bilgelik’ anlamına gelen Ayasofya adını değiştirmemiş, uğruna verilen şehitler adına , Peygamber müjdesine nail olan o güzel ordu adına, Peygamber müjdesine nail olan o güzel kumandan adına Ayasofya‘nın  cihetini Beytullah’a çevirmiştir.” İfadelerini kullandı.

Engin, “Biz Ayasofya’nın emperyalist güçlerin ve Bizans zihniyetinin baskısıyla hukuksuz bir şekilde müzeye çevrildiğini düşünüyoruz. Yoksa 24 kasım 1934 te yapılan bir işlemin 5 haziran 1935 tarihli, 2762 Sayılı Vakıflar Kanununun 17 .maddesine  dayandırılması izah edilemez. Bu yanlışlık behemehal düzeltilmelidir.

Ayasofya mutlaka camii ye dönüşecek ve mahzun halinden kurtulacaktır. Bu hem fatih sultan Mehmet in vakfiyesinin bir gereğidir, hem İstanbul’un fethini bir gereğidir, hem milli iradenin tezahürünün bir gereğidir, hem de sınırlarımıza sahip olmamızın bir gereğidir.” dedi.

İmza kampanyasına halk  yoğun ilgi gösterirken imza formlarının kısa süre içersinde dolduğu görüldü.

(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manisa Haberleri

Camilerden halı çalan hırsızlar yakalandı
Manisa'da hammadde üretimi yapan tesiste yangın
Manisa'da DAİŞ operasyonu: 6 gözaltı
Manisa'da orman yangınına havdan ve karadan müdahale ediliyor
Manisa'da orman yangını