"İnsanlık ittifakı" İstanbul'da buluştu

Siyonist işgal rejiminin Gazze soykırımına "Dur" demek için on binlerce kişi Galata Köprüsü'nde bir araya geldi.

İstanbul, Filistinlilere destek yürüyüşü için yeni yılın ilk sabahında anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.


Vatandaşlar, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile Sultanahmet, Fatih, Süleymaniye ve Eminönü Yeni Camii'nde sabah namazını kılmalarının ardından Galata Köprüsü'nde bir araya geldi.

Ellerinde Filistin Bayrakları olan vatandaşlar, "Kudüs bizimdir", "Çocukların büyümediği yer Gazze" ve "Kudüs işgal altında" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Katılımcılar, sık sık tekbir getirerek, "Katil israil hesap verecek", "Şehitler ölmez", "İstanbul'dan Aksa'ya direnişe bin selam" sloganları attı.

Yaklaşık 400 sivil toplum kuruluşunun iştirakiyle düzenlenen buluşmada siyonist işgal rejiminin Gazze soykırımına "Dur" deniliyor.

Galata Köprüsü'nde Filistin'deki katliama "dur" demek için düzenlenen miting dolayısıyla kentte bazı yollar da trafiğe kapatıldı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

Bu milletin direnişi, küresel güçlerin kavramlarıyla vaftiz edilemez
Başbağlar'ın yıldönümünde katliamın araştırılması çağrısı
Kürd kadınlarına hakaret eden densiz bunak Rahmi Koç özür diledi
Umut Kervanı 3 milyon kişiye kurban eti ulaştırdı
Global Sumud Filosu katılımcıları İstanbul'a döndü