Irak'ta Talabani için savcılık talimatı

Irak Başsavcılığı, Irak Milli Meclisi'nden, Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin uzun süre görevinden uzak kalması sebebiyle yerine seçilecek bir cumhurbaşkanı için yasal prosedürü başlatmasını talep etti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Talabani'nin uzun süredir görevinden uzak kalması göz önünde bulundurularak, Irak Milli Meclisi Başkanı Üsame en-Nuceyfi'den, konuyla ilgili yasal prosedürü uygulamasının talep edildiği" ifade edildi.

Bağdat'ta, 17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, 20 Aralık'tan bu yana Almanya'da Charite'deki üniversite hastanesinde tedavi görüyor.

Irak anayasası, meclisin, görevinden herhangi bir nedenle uzaklaşan cumhurbaşkanının yerine yeni bir cumhurbaşkanı seçmesini öngörüyor.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kürdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi’nde Kor Mor gaz sahasına İHA saldırısı düzenlendi
KDP Başkanı Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Sudani bir araya geldi
Irak ve Kürdistan Bölgesi seçimlerinin ilk sonuçları açıklandı
THY Süleymaniye seferlerine tekrar başladı
Güney Kürdistan'da bir dizi temaslarda bulundu