İran: ABD zorbalık yapıyor AB sadece üzüntü duyduğunu belirtiyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "ABD zorbalık yapıyor, AB bu zorbalıklara karşı sadece üzüntü duyduğunu belirtiyor." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Avrupa Birliği'nden (AB) Kapsamlı Ortak Eylem Planı'na (KOEP) karşı taahhütlerine yerine getirmesini istedi.

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD bir seneden bu yana Avrupa ve diğer dünya ülkelerine karşı zorbalık yapıyor. AB ise bu zorbalıklara karşı sadece üzüntü duyduğunu belirtiyor." dedi.

Zarif mesajında, "AB, İran’dan tek taraflı olarak çok taraflı bir anlaşmaya bağlı kalmasını istemek yerine kendi taahhütlerini yerine getirmeli." ifadelerini kullandı.

AB, dün yayınladığı bir bildiride KOEP’i desteklediklerini fakat her türlü ültimatomu kabul etmediklerini bildirmişti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İran Haberleri

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi
İran'ın yeni liderliğine Mücteba Hamanei getirildi
Saldırılara ilişkin Mossad iddiası
Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad saldırılarda hayatını kaybetti
Minab Kız Okulu'na düzenlenen saldırıda 160 masum çocuk can verdi