İran, CIA için casusluk yapan bir kişiyi idam etti

İran, geçmişte Savunma Bakanlığında çalışan emekli bir kişinin, ABD Merkez İstihbarat Teşkilatına (CIA) ülkenin füze üretimi hakkında bilgi sızdırdığı gerekçesiyle idam etti.

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, geçen hafta Savunma Bakanlığından emekli bir çalışanı casusluk yaptığı gerekçesiyle idam ettiklerini açıkladı.

Tasnim'de yer alan habere göre İsmaili, Reza Askari isimli casusun 1995 yılında emekli olduğunu ve CIA için çalışmaya başladığını belirtti.

Askari'nin, ülkenin füze üretimi hakkında bilgi sızdırdığını ve karşılığında para aldığını ifade eden İsmaili, "Reza Askari tutuklandı, yargılandı ve ölüm cezasına çarptırıldı ve geçen hafta idam edildi. Askari takibe alındı ve belgeler toplandı, ardından cezası verildi." dedi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İran Haberleri

İran ile siyonist rejim arasında ateşkes!
İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı
İran Meclisi, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi
İran'dan Tel Aviv ve Hayfa'ya yeni füze dalgası
İran: Saldırıya uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok