İran Dışişleri Bakanı Zarif’ten Trump’ın tehditlerine cevap

​İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Başkanı Trump’a hitaben , “İran hiçbir savaşı başlatmaz fakat savaş yanlılarını yerinde oturtmayı bilir.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden ABD Başkanı Donald Trump’ın da hesabını etiketleyerek paylaşım yapan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, “Donald Trump, her zaman savaş peşinde olanlar yine seni aldatmasın.” diye uyardı.

Zarif, şu ifadelere yer verdi:

“İran’ın dostları vardır. Kimsenin milyonlarca vekil gücü yoktur. Gizlice yalan söyleyen, aldatan ve terör uygulayan Amerika’nın aksine İran açıkça ve sadece kendini savunmak için uygulamaya geçer.

İran hiçbir savaşa başlatmaz fakat savaş yanlılarını yerinde oturtmayı bilir.”

Trump İran'ı tehdit etmişti

Trump, dün Twitten üzerinden yaptığı paylaşımda İran’ı tehdit edererek, “Gelen bilgiye ve inancımıza göre İran veya vekil güçleri, Irak'taki Amerikan askerlerine ve/veya varlıklarına yönelik sinsi bir saldırı planlıyor. Eğer bu olursa İran bunun bedelini gerçekten çok ağır şekilde öder." ifadelerini kullanmıştı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İran Haberleri

İran ile siyonist rejim arasında ateşkes!
İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı
İran Meclisi, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi
İran'dan Tel Aviv ve Hayfa'ya yeni füze dalgası
İran: Saldırıya uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok