İran: Ermenistan işgalci bir ülke

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyit Abbas Arakçı, Ermenistan'ı işgalci bir ülke olarak gördüklerini açıkladı.

İRAN- İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyit Abbas Arakçı ve beraberindeki heyet resmi temaslarda bulunmak amacıyla geldiği Bakü'de Azerbeycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov'la  bir araya geldi. Arakçı burada, ülkesinin Azerbeycan'ı toprak bütünlüğü konusunda desteklediğini ve Ermenistan'ı işgalci bir ülke olarak gördüğünü açıkladı.

 

Azerbeycan ve İran arasındaki ikili görüşmede Azerbeycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Arakçı'nın İran- Azerbeycan ilişkileriyle ilgili ülkesinde verdiği demeci olumlu bulduğunu kaydetti.

 

İran 'ın Azerbeycan 'la ilişkilerinin geliştirilmesini istediğini söyleyen İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçı, İran 'ın Azerbeycan 'ın toprak bütünlüğünü desteklediğini ve Ermenistan'ı işgalci bir ülke olarak gördüğünü kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı