İran`da Devrimin Yıldönümü Kutlamaları

İranlılar başta Tahran olmak üzere Meşhed, İsfahan, Şiraz ve Kirman`da devrimin yıldönümünü meydanlarda kutluyor

İran`da binlerce kişi 1979`da Ayetullah Humeyni tarafından gerçekleştirilen İran devriminin yıldönümünü kutluyor.

Ülkenin başkenti Tahran`daki Azadi (Özgürlük) Meydanı`nda sabah saatlerinden itibaren toplanan çoğunluğu gençlerden oluşan on binlerce kişi sloganlar atarak gösteri yapıyor.

Göstericiler, ellerinde İran bayrakları ile kelime-i tevhidi söyleyip ve sloganlar atıyor. Eylemde en çok tercih edilen slogan "İsrail`e ölüm" olurken taşınan dövizlerde ise çeşitli sloganların yanında Humeyni ve Hamaney`in fotoğrafları var.

Tahran`ın yanı sıra ülkenin büyük şehirleri Meşhed, İsfahan, Şiraz ve Kirman`da da çeşitli gösteriler yapılıyor.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad devrimin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada devrimden sonraki süreçte ülkesinin çok önemli mesafeler katettiğibi söyledi. Ahmedinecad "İran, 34 yıllık süreçte artık nükleer güce sahip bir ülke haline gelmiştir, bu sebeple düşmanlarımız korku içinde ve mutsuzdurlar." dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İran Haberleri

İran ile siyonist rejim arasında ateşkes!
İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı
İran Meclisi, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi
İran'dan Tel Aviv ve Hayfa'ya yeni füze dalgası
İran: Saldırıya uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok