İran'da kanser hastaları ABD yaptırımlarının hedefinde

ABD'nin İran'a karşı uyguladığı ambargolar, özellikle kanser hastaları başta olmak üzere sağlık sektörünü önemli oranda etkiliyor.

İran, ABD'nin uyguladığı ağır yaptırımlarla boğuşurken ilaç üretim tesisleri kanser hastalarının ihtiyaç duyduğu ilaçların bir kısmını tedarik etmeye ve üretmeye çalışıyor ancak birçok sorun yaşıyor.

Şirketler, yaptırımlar nedeniyle para transferi yapamıyor veya ürün satın alamıyor.

ABD'nin yaptırımları insani durumlar için muafiyet kapsamında olmasına rağmen bankalar, cezalardan uzak durmak için İran'la ticari ilişkilerden kaçınıyor.

Ekipman onarımı, ilaç üretiminde büyük bir sorun haline gelmiş durumda.

İlaç üretim fabrikaları, son altı ayda kan kanseri hastaların ilaçlarını üretemediklerini ve ham maddelerini de ithal edemediklerini aktarıyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İran Haberleri

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi
İran'ın yeni liderliğine Mücteba Hamanei getirildi
Saldırılara ilişkin Mossad iddiası
Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad saldırılarda hayatını kaybetti
Minab Kız Okulu'na düzenlenen saldırıda 160 masum çocuk can verdi