İran'da savaş hazırlıkları iddiası

İran İslam Cumhuriyetinin rehberi, savaş konseyini toplayarak, komutanlara 'bir kaç hafta içinde' çıkacak savaşa hazır olma emri verdiği ileri sürüldü

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfiles, İran'ın bir iki hafta içinde çıkacak savaşa hazırlandığını ileri sürdü. İran ve istihbarat kaynaklarına dayandırılan habere göre,  İran İslam Cumhuriyetinin rehberi Ayetullah Ali Hamaney, 27 Temmıuz'da cuma namazından önce İran'ın üst düzey askeri yetkililerini bir toplantıya çağırdı.

'SON SAVAŞ KONSEYİ'

Hamaney'in, 'son savaş konseyi' olarak nitelendirdiği toplantıda, "bir kaç hafta içinde savaş çıkacak" dediği ileri sürüldü.

KOMUTANLAR TAM KADRO

Toplanytıya, Savunma Bakanı Ahmet Vahidi, Hamaney'in askeri danışmanı General Yahya Rahim Safevi, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Seyi Hasan Firuzabadi, Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi ve El Kuds Tugayları Komutanı General Kasım Süleymani'nin yanı sıra kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlarının da katıldığı bildirildi.
DEBKAfiles'ın iddiasına göre, her komutandan, emrindeki kuvvetlerin görev ve hazırıkları konusunda rapor hazırlaması istendi.

NÜKLEER TESİSLERE DEV TAHKİMAT

Savaş toplantısının yapıldığı gün, ABD Hava Kuvvetleri de 20 metre kalınlığındaki beton korumalara karşı etkili olan 13.6 tonluk yeni sığınak delici bombanın hazır olduğunu söylemişti. Debkafiles, Hamaney'in ABD'nin elindeki silahlara karşı nükleer tesislerin korunması için ülke tarhinin en büyük tahkimat emrini verdiğini ve bu emir doğrultusunda tesislerin beton ve çeliklerle güçlendirildiğini de belirtti.

İran İslam Cumhuriyetinin rehberi Hamaney, daha önce de Eylül ya da Ekim ayında çatışmaların yaşanabilceğini söylemişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı