İran’dan Suudi Aramco suçlamalarına tepki

İran, Suudi rejimine ait Aramco petrol tesislerine yönelik saldırılar konusunda, Avrupalı liderler tarafından yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Fransa, Almanya ve İngiltere liderleri tarafından yapılan ve Suudi rejimine ait petrol tesislerine yönelik saldırı konusunda İran’ı suçlayan ortak açıklamaya İran’dan tepki geldi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif,” Avrupalı liderler ABD’nin açıklamalarını papağan gibi tekrar ediyor.” dedi.

Fransa, Almanya ve İngiltere liderleri tarafından yapılan ortak açıklamada, “ Bu saldırıda İran’ın sorumlu olduğu bize göre çok açık olarak görülüyor” ifadeleri kullanılmıştı.

14 Eylül tarihinde Suudi rejimine ait Aramco petrol tesislerine füzeler ve dronelarla saldırı düzenlenmiş saldırı sonrası ABD ve Suudi rejimi İran’ı suçlamıştı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İran Haberleri

İran ile siyonist rejim arasında ateşkes!
İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı
İran Meclisi, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi
İran'dan Tel Aviv ve Hayfa'ya yeni füze dalgası
İran: Saldırıya uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok