İranlı yetkiliden Kasım Süleymani suikastına ilişkin açıklama

İran Meclis Başkanının özel danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Kasım Süleymani'ye karşı düzenlenen saldırının faillerinin tespit edildiğini, faillerin sayısının 48'e yükseldiğini açıkladı.

Kasım Süleymani suikastının birinci yıldönümünde düzenlenecek olan anma etkinliğinin pandemi nedeniyle internet üzerinden yapılacağını duyuran Emir Abdullahiyan, "Sağlık protokollerine uygun toplantı yapılması planlanıyor, bu program medya aracılığıyla canlı yayınlanacak. Halihazırda Şehit Kasım Süleymani'yi anma töreni uluslararası düzeyde de Yemen, Lübnan, Filistin ve Irak'ta yapılmaktadır." dedi.

Emir Abdullahiyan, suikastta rolü olanların tespit edildiğini, sayının 48'e yükseldiğini, bu kişiler hakkında yakında yargı kararı çıkmasını temenni ettiklerini belirtti.

Emir Abdullahiyan, "Saldırganlara birkaç ağır tokat atılmasına rağmen, sert intikamımız uygun bir zamanda ve doğru şekilde alınacaktır." diye konuştu.

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, 3 Ocak'ta ABD’nin Bağdat Havalimanında düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İran Haberleri

İran, işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik İHA ve füze saldırısı yaptı
Li Îranê ji ber erdhejê 3 hezar û 500 xanî xera bûn
THY uçuşlarında öğretmenler, MEB yurt dışı bursiyerleri ve aileleri için indirim yapılacak
İran'da 5 büyüklüğünde deprem
İran: UAEA Başkanı Grossi Tahran'ı ziyaret edecek