İş adamını kaçıran PKK üyelerine hapis

Diyarbakır'da Silvan Barajı'nda beton santrali ve elek işlerini üstlenen taşeron firmanın sahibini ve güvenlik görevlisini, PKK adına kaçırdıkları gerekçesiyle yargılanan sanıklardan biri müebbet, diğeri 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Firma sahibi

Diyarbakır'da 9 Ağustos 2014'te Silvan'ın Bayrambaşı Mahallesi yakınlarında yapımı devam eden baraj inşaatının beton santrali ve elek işlerini üstlenen taşeron firmanın sahibi C.T ve güvenlik görevlisi M.E'yi araçlarını durdurarak, uzun namlulu silahlarla kaçırdıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Sadık Nakçi ve Mehmet Öner'in yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklardan Nakçi ve Öner hazır bulundu.

Mahkeme heyetine hazırladığı mütalaayı sunan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" ile "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

Sanıklar Nakçi ve Öner, savunmalarında atılı suçlamayı kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından sanık Nakçi'yi, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Cebir kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "Silahlı birden fazla kişiyle yol kesmek", "Suç örgütünün oluşturduğu korkutucu gücü kullanarak yağma" suçlarından müebbet ve 32 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanık Öner'e de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

"17 gün mağarada kaldım"

Taşeron firma sahibi C.T, dava dosyasında yer alan ifadesinde, PKK tarafından kaçırıldığını belirtti.

Aracıyla Silvan'a giderken otomobille yollarının kesildiğini ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan kişilerce kaçırıldığını ifade eden C.T, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Benimle birlikte alıkonulan M.E'yi serbest bıraktılar. Beni dağa çıkarıp mağarada tuttular. 17 gün boyunca mağarada kaldım. Benden baraj inşaatında görev almamamı ve inşaatın durdurulmasını istediler. Günler sonra bırakıldım." (AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir