İşgal rejimi Demokrat Partili 2 Müslüman vekilin Filistin'e girişini yasakladı

İşgal rejimi, ABD Kongresi'nin Demokrat Partili üyeleri İlhan Omer ve Rashida Tlaib'in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Batı Yaka'yı ziyaret için işgal altındaki Filistin topraklarına girmesine izin vermeme kararı aldı.

İşgal rejiminin İçişleri Bakanı Aryeh Deri'nin 15 Ağustos Perşembe günü itibariyle Omer ve Tlaib'in işgal altındaki Filistin topraklarına girmesine izin verilmemesi yönünde karar aldığını ve kararın ilgililerin onayının ardından resmi olarak ilan edileceğini söyledi.

İşgal rejimi, ABD Kongresi üyeleri Omer ve Tlaib'in ziyaret programları konusunda işgal rejimi yetkilileriyle işbirliği yapmayı reddettiklerini ve Deri'nin de bu tavrını provokatif olarak nitelediğini bildirmişti.

Bu arada, işgalcilerden bir yetkili, Omer ve Tlaib'in işgal altındaki Filistin topraklarına girişine izin verilmesinin işgal rejimine zarar vereceğini söyledi.

Öte yandan işgal rejiminin Ortak Arap Listesi üyesi milletvekili Eymen Avde de konuyla ilgili açıklamasında, gizleyecek bir şeyi olmayan bir ülkenin iki Kongre üyesinin ülkeye girişini yasaklamayacağını söyleyerek olaya tepki gösterdi.

Bu arada, ABD Başkanı Donald Trump da Demokrat Partili Müslüman Kongre üyeleri Omer ve Tlaib'in işgal topraklarına girişine izin verilmemesini istedi.

Trump, konuyla ilgili "İsrail, vekiller Omer ve Tlaib'in ziyaretine izin verirse büyük zayıflık gösterir. Onlar İsrail ve Yahudi halkından nefret ediyor, üstelik görüşlerini değiştirmek için yapılabilecek ya da söylenebilecek hiçbir şey yok. Minnesota ve Michigan eyaletleri onların yeniden seçilmesi konusunda zorlanacak. Onlar yüz karası!" diyerek 2 Müslüman vekile hakaret etti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

İşkence, infaz, canlı gömülme
HAMAS'tan "Toplu mezarlar için uluslararası soruşturma" çağrısı
Nasır Hastanesi'nde üç yeni toplu mezar bulundu
Ebu Ubeyde: Düşman, yenilgiden başka bir şey elde edemeyecek
HAMAS: Esirlerin kurtarılması önceliğimizdir