İşgalci israil Milletvekili Azzam Selheb'i serbest bıraktı

​İslami Direniş Haraketi üst düzey isimlerinden ve Filistin Parlamentosu üyelerinden Milletvekili Azzam Selheb serbest bırakıldı.

İşgalci israil Milletvekili Azzam Selheb'i serbest bıraktı

İşgal çetesi israil, İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) üst düzey isimlerinden ve Filistin Parlamentosu üyelerinden Milletvekili Azzam Selheb'i, 8 aylık bir tutukluluk süresinden sonra serbest bıraktı.

Selheb, 2019 yılı temmuz ayında israil işgal askerleri tarafından el-Halil kentindeki evi basıldıktan ve arama yapıldıktan sonra tutuklanmış ve Ofer Hapishanesine transfer edilmişti.

Selheb hakkında 4 aylık idari ceza verilmiş ve bu sürenin bitiminde idari ceza bir kez daha yinelenmişti.

Şu ana kadar hakkında 6 kez tutuklama kararı çıkarılmış ve israil işgal zindanlarında 8 yıldan fazla zaman geçiren Selheb'in, bugün bırakılmasının ardından, gözler haksız bir şekilde işgal çetesinin zindanlarında tutulan Filistin Parlamentosu üyesi beş Milletvekili Ahmed Saadat, Muhammed en-Netişe, Hasan Yusuf, Halide Cerrar ve Mervan Bergûsî'ye çevrildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Bir annenin yüreği aynı anda kaç kez yanar?
9 çocuğunun yanmış cesediyle hastanede karşılaştı
Gazze'de 2 milyon insan açlıktan ölüyor
1 milyon Gazzeli Libya'ya gönderilecek
Gazze'deki insanlık dramı karşısında sessiz kalmayacağız