İşgalciler Temmuz ayında 43 yıkım gerçekleştirdi

Filistinlilere ait evleri ve iş yerlerini, tarım ve hayvancılık tesisleri ile su kuyularını hedef alan işgal güçlerinin Temmuz ayında 43 yıkım gerçekleştirdiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kudüs Araştırma Merkezi, işgal güçlerinin geçen ay En-Nakab bölgesindeki El-Arakib köyünü de iki kez yıktığını açıkladı.

Açıklamada, işgal güçlerinin Filistinlilere ait onlarca tesisi yıkma tehdidinde bulunduğu ve söz konusu tehditlerini aralıklarla uyguladığı kaydedildi.

Temmuz ayında en büyük yıkımları gerçekleştiren Siyonistler, Kudüs’e bağlı Vadi’l-Hıms bölgesinde yıkım kararı verdiği 237 daireden 100’ünü yıkıp, onlarca aileyi evsiz bıraktı.

Kudüs Araştırma Merkezi Müdürü Imad Ebu Avvad, İsrail’in sistematik yıkım politikasının Batı Yaka’nın bazı bölgelerini ilhak etmeye hazırlandığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Ebu Avvad, yıkım politikasının ayrıca Filistinlilerin direniş ruhunu öldürmeyi ve topraklarına bağlılıklarını yok etmeyi hedeflediğini de belirtti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Yetimler Vakfı Gazzelilere sahur ikramında bulundu
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor
Gazze'de can kaybı 72 bin 32'ye yükseldi
Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!