IŞİD Irak'ta bir kenti daha ele geçirdi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Musul'dan sonra Selahaddin eyaleti içerisinde yer alan Tuzhurmatu kentini de ele geçirdi.

BAĞDAT -  Irak’ın ikinci büyük kenti olan Musul’u ele geçiren IŞİD, Selahaddin eyaleti içerisinde yer alan Tuzhurmatu kentini de ele geçirdiğini duyurdu.

 

Musul’da olduğu gibi Tuzhurmatu’da da kaçışların başladığı belirtiliyor. Kentteki Türkmenlerin de Kürkük, Süleymaniye ve Erbil kentlerine göç etmeye başladığı bildirildi.

 

Öte yandan Musul’un düşmesinin ardından konuşan Irak Başbakan Nuri Maliki, BM, Avrupa Birliği ve Arap Birliği’ne acil yardım çağrısında bulunmuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kürdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi’nde Kor Mor gaz sahasına İHA saldırısı düzenlendi
KDP Başkanı Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Sudani bir araya geldi
Irak ve Kürdistan Bölgesi seçimlerinin ilk sonuçları açıklandı
THY Süleymaniye seferlerine tekrar başladı
Güney Kürdistan'da bir dizi temaslarda bulundu