Işıklardaki çocuklar tehlikeye neden oluyor

Şanlıurfa'da kavşaklardaki ışıklarda mendil, sakız, şeker ve benzeri şeyler satan çocuklar büyük tehlikeye neden oluyorlar.

ŞANLIURFA- Kavşaklardaki ışıklarda mendil, sakız, şeker ve benzeri şeyler satan çocuklar büyük tehlikeye neden oluyorlar.

 

Araçların en yoğun olduğu  saatlerde ışıklarda duran çocuklar,  araç sürücülerine ya bir şeyler satmak için ya da sürücülerden para istemek için araçların arasına giriyor. Araçların bazen seyir halinde olması kazalara davetiye çıkarıyor. Bu durumdan rahatsız  olan sürücüler genellikle araçlarının camlarını kapatmak zorunda kalıyor.

 

Kemal Taştan isimli sürücü Şanlıurfa’da az sayıda çocuğun ışıklarda durduğunu ama son günlerde Suriye’den gelen mültecilerden dolayı bu sayının arttığını belirterek çoğu zaman araçların önüne çıkmalarından dolayı kaza yapmaktan korktuğunu ifade etti.

 

Işıklarda duran çocukların aslında büyükleri tarafından yönlendirildiğini belirten Ahmet Gündüz  bu çocukların duygu sömürüsü yaptığını verip vermemek konusunda kararsız kaldıklarını vurguladı.

 

Tüm bunların eğitimsizlikten kaynaklandığını ifade eden İsmail Güneş ise anne ve babaların çocuklarına sahip çıkarak onları bu tür yerlere göndermemeleri gerektiğinin altını çizdi. Güneş “Bu tür aileleri tespit edip gerçekten mağdurlarsa onlara yardım elini uzatmalı ve onları bu konuda bilgilendirmeli. ”dedi.(Osman Gülebak-İLKHA)



 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam: Tam biniş 30 TL oldu
Şanlıurfa Şehir Hastanesi 3 Ekim'de hizmete açılacak
Şanlıurfa'da jandarma kılığına girerek 12 kilo altın ve 2 milyon TL çaldılar
Şanlıurfa'da 18 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Otoyolda ters yönde ilerleyen çekici sürücüsüne 90 bin lira ceza