İslami STK'lardan Sur halkına 2 TIR yardım

Diyarbakır’da faaliyet yürüten İslami STK’lar tarafından, Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan halka TIR dolusu insani yardım malzemesi dağıtılacağını belirtildi.

Şanlıurfa İslami STK'lar tarafından "Sur’a Ensar Olalım" kampanyası kapsamında Diyarbakır İslami STK'lara 2 TIR dolusu temel insani yardım malzemesi gönderdi.

Diyarbakır'da faaliyet yürüten İslami sivil toplum kuruluşlarının başlattıkları, “Sur’a Ensar Olalım” kampanyası kapsamında çeşitli yardım kuruluşların destekleriyle 2 TIR dolusu erzak, battaniye, elektrik sobası gibi temel ihtiyaçlar Sur halkına dağıtılacağı belirtildi. 

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları İcra Kurulu Başkanı Yunus Memiş, "Urfa'daki İslami STK'larından bugün bize çok anlamlı yardım geldi. 2 TIR dolusu erzak, battaniye, elektrik sobası, mama gibi temel ihtiyaçlar bize teslim edildi. Bizler de Diyarbakır'daki İslami STK'ları bunları hızlı bir şeklide Sur'daki muhacir kardeşlerimize yardımları ulaştıracağız. Sur'daki mağduriyeti gidermek için İslami STK'lar olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim yapacağımız geçici pansuman niteliğindedir. Halkın barınma gibi ihtiyaçlarını da devlet mutlaka karşılamalıdır."dedi.

Sur ilçesinde; barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı 38 gününe girerken çatışmalar ise aralıksız bir şekilde devam ediyor. (Mustafa Kaynak/Yunus Sırat - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir