İsrail, Alman Edebiyatçının Filistin'e Girişini Yasakladı

İsrail, Nobel ödüllü Alman edebiyatçı Günter Grass'ın yayımlanan bir şiiri nedeniyle işgal altındaki Filistin topraklarına girişini yasakladı.

HABER MERK - Siyonist İçişleri Bakanlığı Nobel ödüllü Alman edebiyatçı Günter Grass'ın yayımlanan bir şiiri nedeniyle işgal altındaki Filistin topraklarına girişini yasakladı.

 

Siyonist İçişleri Bakanlığı Nobel ödüllü Alman edebiyatçı Günter Grass'ın yayımlanan bir şiiri nedeniyle işgal altındaki Filistin topraklarına girişini yasakladı.

 

Siyonist İçişleri Bakanı Eli Yishai, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eski Nazilerin ülkeye girişini yasaklayan bir yasa çerçevesinde 84 yaşındaki Grass'ın ülkeyi ziyaret etmesine yasak getirildiğini belirtti.

 

Yishai, ''Günter, yalan ve çarpık eserlerini yaymaya devam etmek istiyorsa bunu izleyici desteği bulacağı İran'da yapmasını tavsiye ediyorum'' dedi.
Grass, İkinci Dünya Savaşı'nın son aylarında Nazi Almanyası'nın askeri kollarından biri olan Waffen-SS birliğinde görev aldığını 2006 yılında itiraf etmişti.

 

Günter Grass, nükleer gücü olan bir İsrail'in dünya barışını tehdit ettiğini belirten ve hem Siyonist işgal rejiminin, hem İran'ın nükleer tesislerinin denetlenmesi çağrısında bulunan ''Was gesagt werden muss'' (Söylenmesi gereken söylenmeli) adlı şiirini geçen hafta yayımlamıştı.

 

Grass, Almanya'nın ve Batı'nın Siyonist işgal rejimine sınırsız desteğinin işgal rejimini İran'a nükleer bir saldırı düzenlemeye teşvik edebileceğini söylemiş ve ülkesinin Siyonist işgal rejimine en son teknolojiyle donanımlı nükleer denizaltılar vermesini eleştirmişti. İLKHA

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı