İstanbul'da gözaltına alınan Rus gazeteciler serbest bırakıldı

​İletişim Başkanlığı, askeri bir tesisi izinsiz olarak görüntülemek isteyen 2 Rus gazetecinin serbest bırakıldığını açıkladı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, 2 Rus vatandaşının perşembe günü askeri bir tesisi izinsiz olarak görüntülemek isterken gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

Rus muhataplarımızın son günlerde gösterdikleri işbirliğini takdirle karşılıyor; ülkemize gelecek yabancı basın mensuplarının resmi vize ve akreditasyon kuralları ile kanunlarımıza uymalarının önemini yeniden hatırlatıyoruz.

Basın meşruhatlı vize ve geçici akreditasyon süreçleri hakkında bilgilere, İletişim Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşılabilmektedir.

Rus NTV çalışanları Aleksey Petruşko ile İvan Malışkin'in İstanbul'da İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezinin bulunduğu ve fotoğraf/video çekiminin izne tabi olduğu bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

Bu milletin direnişi, küresel güçlerin kavramlarıyla vaftiz edilemez
Başbağlar'ın yıldönümünde katliamın araştırılması çağrısı
Kürd kadınlarına hakaret eden densiz bunak Rahmi Koç özür diledi
Umut Kervanı 3 milyon kişiye kurban eti ulaştırdı
Global Sumud Filosu katılımcıları İstanbul'a döndü