İstanbullular Filistin direnişine destek için meydanları terk etmiyor

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi başta olmak üzere Filistin genelindeki saldırılarına kitlesel basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Sultangazi Merkez Camii meydanında düzenlenen basın açıklamasına, HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ile İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Cemal Çınar da katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Cengiz Aydın, Yahudilerin Filistin topraklarına kargo gemileri ile geldiğini dile getirdi.

Aydın, "Yüz yıl önce bu toprakların hamileri Filistin topraklarından çekilmek zorunda kaldı. Bugün Mescid-i Aksa'nın bulunduğu topraklarda İngilizler hegemonyasını kurdu. O günlerde İslam coğrafyası üzerinde yeni projeler yürütülüyor ve haritalar çiziliyordu. Makus tarih Filistin coğrafyası ve Mescid-i Aksa için bir başka yazılıyordu. Yahudiler Filistin topraklarına gemiler ve kargolar aracılığı ile geldiler. Her ne kadar İngilizler Filistin topraklarını sömürse de İslam'ın izzeti o topraklarda devam ediyordu. Yahudiler ajitasyon yaparak geldikleri gemilerin üzerlerine şu ifadeleri yazmışlardı; 'Bizler Alman faşizminden kurtulup sizin topraklarınıza geldik. Lütfen bizleri bu topraklarda himaye edin.' Ajitasyon yaparak Filistin topraklarına yerleştiler ve İngilizlerin desteği ile de kendilerine ve ahlaklarına yakışır bir vaziyette kargolarla geldikleri toprakları sahiplenmeye başladılar. 'Artık bu topraklar bizimdir.' dediler. Öyle bir zulme imza attılar ki belki tarihi kaynaklar not etmemiştir ama Firavun dahi Yahudi nesline, Yahudilerin Filistinlilere yaptığı eziyet ve işkenceyi yapmamıştır. Yahudilerin, Filistinlilere zulmettiği kadar Hitler belki de Yahudilere zulmetmemiştir. Anlattıklarım, Müslümanlar aciz olduğundan değil düşmanın ne denli ahlaksızca savaştığını bilin diye anlatıyorum. Beşikteki çocukları ve hamile kadınları hançerleyerek öldürdüler. Beli bükülmüş yaşlıları öldürdüler ve bütün dinlerde kutsal sayılmış bütün mahremleri aştılar. Müslümanlar ayaklandı. Ve aziz olan dinin aziz insanları mücadele başlattılar." dedi.

"İslam âlemi 2 milyonluk neferi ile siyonistlere karşı direniyor"

İşgalcilerin emperyalistler tarafından desteklendiğini belirten Aydın, "Sözlerimin başında da dediğim gibi gerçekçi konuşacağım. Geleceğe dair ümitlerim var. Sürekli olarak duymuşsunuzdur. 1,5 milyarlık Müslüman âlemi nasıl oluyor da 80 milyonluk Yahudi âlemine karşı çıkamıyor. Belki mühendislik bir cümledir ama dostun söylediği bir cümle değil bu. Ne demek bir buçuk milyarlık İslam âlemi 80 milyonluk Yahudi âlemine karşı gelemez? Şurayı düzelteyim; Yahudiler 80 milyon değil. Eğer Mescid-i Aksa'mızı işgal ediyor ve oradaki Müslümanlara karşı saldırılarda bulunuyorlarsa bunların arkasında ABD, uluslararası petrol şirketleri vardır. Siyonizm bu gücünü 80 milyonluk Yahudilerden almıyor. Bugün Avrupa, birbirini düşman ilan eden Rusya ve ABD onların yanındadır. Nüfusu milyarları geçen Çin Yahudilerin arkasındadır. Vallahi eğer onlar 80 milyon nüfusları ile hareket etseydiler ayakkabılarımızı onlara sildirirdik. O yüzden 1,5 İslam âlemini işin içine koymayın. Daha İslam âlemi onlar ile mücadeleye başlamadı. Arkalarındaki güçleri saydım. ABD, İngiltere, Avrupa Birliği, faiz ve silah lobileri ve medya kuruluşları arkalarındadır. Ve sadece ümmetin bir azası, 2 milyon neferle onlara karşı mücadele vermektedir." ifadelerini kullandı.

"Ve zafer şu anda o bombaların sesi ile geliyor inşallah"

ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin işgalcileri desteklediğini ifade eden Aydın, "İslam Ümmeti henüz ayağa kalkmadı" dedi.

Aydın, "Değerli kardeşlerim, delilli konuşacağımı ve gerçekleri anlatacağımı söyledim. Gazze'deki direnişçiler, Mescid-i Aksa saldırılarına karşılık olarak Tel Aviv'in Demir Kubbelerini kalbura çevirdiğinde ABD yetkilileri açıklama yaparak 'israil Orta Doğu'da bizim en büyük müttefikimizdir ve onun bekası için elimizden geleni yapacağız' diye peş peşe açıklamalar yaptı. Pentagon açıklama yaptı ve 'Biz bunu kabul etmiyoruz' dedi. Ardından Avrupa Birliği HAMAS'lı yetkilileri arayarak füze saldırılarını durdurmaları gerektiğini söyledi. Aksi halde Gazze'nin inşasında yer almayacaklarını belirttiler. Kim demiş bir buçuk milyar Müslüman onlara karşı mücadele veriyor? Aksine 2 milyon Müslüman 3 milyar Yahudi'ye karşı mücadele veriyor. Daha biz ayağa kalkmadık. Yürümeye başlamadık ve kadınlarımız gül suyu hazırlamadı. Gençlerimiz mücadeleye henüz başlamadı. Ümmetin 2 milyon neferi sadece 80 milyon değil 3 milyar Yahudi'ye ve emperyalistlere karşı mücadele ediyor. Ve zafer şu anda o bombaların sesi ile geliyor inşallah." ifadelerine yer verdi.

"Mescid-i Aksa'yı çocuklarınıza öğretiniz"

İstanbul'da Kudüs için düzenlenen programlara katılarak Filistin'de yaşanan gelişmelerden haber veren ve Müslümanların hazırlanması gerektiğini aktaran HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Çocuklarınıza Mescid-i Aksa'nın değerlerini anlatın" ifadeleri ile Mescid-i Aksa'nın ne denli önemli olduğunu bir kez daha vurguladı.

Ebu Zuhri, "Buradan haykırıyoruz! Kudüs Müslümanlarındır ve hiçbir zaman Yahudilerin olmayacaktır. Kudüs bütün ümmetindir ve ümmet Mescid-i Aksa'nın yanındadır. Bu siyonistlere bir mesajdır. Şunu söylüyoruz; Kudüs Müslümanlarındır.  Ey kardeşlerim, şunu hatırlatmak gerekiyor; Mescid-i Aksa normal mescit değildir. Mescid-i Aksa akidemiz, dinimiz ve imanımızdır. Çocuklarınıza şunu iyi öğretin; Mescid-i Aksa Rasulullah'ın yöneldiği ilk kıbledir. Çocuklarınıza Mescid-i Aksa'nın İsra ve Miraç topraklarında olduğunu öğretiniz. Yine çocuklarınıza Mescid-i Aksa'nın yeryüzünde imar edilen ikinci mescit olduğunu öğretiniz. Bizler sadece bir mescidi değil bütün ümmetin akidesini savunuyoruz." dedi.

" Kudüs için verilen tüm bedeller azdır"

Siyonist Yahudilerin ve emperyalistlerin ambargolarına rağmen güçlendiklerini dile getiren Ebu Zuhri, Kudüs ve Mescid-i Aksa için verilen bedellerin ve şehidlerin az olduğunu ve budan daha fazlasını hak ettiğini bir kez daha dile getirdi.

Ebu Zuhri, "Netanyahu ümmetin Filistin'i,  Filistinlilerin de direnişi unuttuğunu zannetti. Bunun için Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı işgal edip sömürmeyi düşündü. Bundan dolayı Mescid-i Aksa'nın etrafını işgal ederek orada Müslümanları şehid ettiler. Bugün Mescid-i Aksa'da meydana gelen katliamlar herhangi bir yerde meydana gelseydi bütün dünya ayağa kalkardı. Bugün Mescid-i Aksa'ya karşı işgal girişiminde bulunulurken nasıl sessiz kalabiliriz. Bugün Gazze'ye yönelik saldırı ve ambargoya rağmen elhamdülillah büyük bir direniş meydana gelmiştir. Kudüs kırmızı çizgimizdir ve özgürlüğü için hazırlanın. Bunu sadece bir slogan olarak algılamayın, bizler kanımız ve canımızla mücadele ettik ve devam ediyoruz. Aralarında 50 tane çocuğun ve 30 tane kadının olduğu 190'a yakın kardeşimiz son bir hafta içersinde şehid oldu. Yüzlerce ve binlerce bina ve yerleşim yerleri yakıldı. KASSAM'ın birçok lideri bu mücadelede şehit oldu. Kudüs için bu bedeller azdır ve daha fazlasını hak ediyor. Bedeli ne olursa olsun mücadele etmeye hazır olacağız ve sizlerde hazırlanın." diye konuştu.

"Füzeleri Gazze'deki kardeşleriniz kendi elleri ile yaptı"

Direniş için kendilerini hazırladıklarını dile getiren Ebu Zuhri, füzelerin Gazze'deki Müslümanların eli ile yapıldığını belirtti.

Ebu zuhri, "Bizler, kendimiz hazırladık ve füzelerimizin işgal güçlerinin üzerine atıldığını gördünüz. Bu füzeleri satın almadık, başkaları da göndermedi. Gazze'deki kardeşlerinizin elleri ile yapıldı. Gazze'yi ambargo ile yok etmeye çalıştılar ve Kudüs'ü savunamayacak bir güçte olduğumuzu düşündüler. Elhamdülillah Gazze bu işgale karşı ayakta durabilecek ve kendi füzelerini üretebilecek güçtedir. Filistin'de işgalcilerin işgal ettiği bütün topraklara KASSAM'ın birçok füzesi elhamdülillah ulaşmaktadır." dedi.

"israil cuma günleri okunan hutbelerden değil ancak güçten anlıyor"

Programa ev sahipliği yapan HÜDA PAR Sultangazi İlçe Başkanı Halil Sivi de basın açıklamasını okudu.

Sivi, "israil cuma günleri okunan hutbelerden değil ancak güçten anlıyor. Bu gücü harekete geçirmenin vakti çoktan gelmiştir. Gün topyekûn İslam âlemi ve dünya barışını korumakla görevli uluslararası kuruluşların israilin zulmüne 'dur' deme günüdür. Gün Siyonistlerin anlayacağı dilden ve en yüksek perdeden konuşma günüdür. Vakit o zalimlere anladığı dilden konuşma vaktidir. Sadece Müslümanlara değil insana ve insanlığa düşman olan hastalıklı bir ruh hali ile karşı karşıyayız. Tüm dünya biliyor ki siyonistler işgal, şiddet ve terörden beslenen, yeryüzündeki huzurun ve güvenliğin önündeki en büyük engeldir. Kudüs ırkçı siyonist işgalden kurtulup huzur ve güvenlik yurdu haline gelmedikçe İslam ülkelerinin, İslam aleminin ve dünyanın huzur bulması mümkün değildir." dedi.

Filistin direnişine destek ve işgal terörüne karşı düzenlenen program İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Cemal Çınar'ın Kudüs ve Filistin için yaptığı dua ile son buldu.






















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

Siyonizme karşı çıkmak terörizme karşı çıkmaktır
Yapıcıoğlu, Yemenli alim Abdülmecid Zindani'nin taziyesine katıldı
Yapıcıoğlu'ndan İsmailağa Cemaati'ne taziye ziyareti
İsmailağa lideri Hasan Kılıç vefat etti
Küçük çocuklardan boykot protestosu