İsveç Covid-19'a karşı 3. doz aşılamayı sonbaharda yapacak

İsveç, Covid-19 ile mücadele kapsamında yürütülen aşı kampanyasında, 3. dozun uygulanmasına sonbaharda başlanacağını açıkladı.

İsveçli yetkililer, 2 doz uygulanan Covid-19 aşılarına ek olarak 3. dozun da sonbaharla birlikte uygulanmaya başlanacağını ve 4. doz için de planlama yapıldığını açıkladı.

Açıklamada, 2 doz aşı yapılanlarda bulaşıcılığı yüksek Delta varyantına yakalananların olduğu, virüs mutasyona uğradığı için 2. aşılamalara rağmen Covid-19'un yayılmasının arttığı, aşıda 3. doz bunun için gerekli olduğu belirtildi.

Ülkede vaka sayısı 1 milyon 92 bin 308'e, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 14 bin 642'e çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İsveç Haberleri

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakan Momika öldürüldü
İsveç'te kundaklanan cami kullanılamaz hale geldi
İsveç'te Müslümanlar Kur'an-ı Kerim'e saldırıları telin etti
İsveç'in İslam düşmanlığı tescillendi: İsrail'in girişimiyle muharref Tevratın yakılmasına izin vermediler!
Modern barbarlar, Avrupa'da İslam düşmanlığını yaymaya çalışıyor