Kabala'da Geçici Jandarma Asayiş Karakolu kurulacak

Mardin'in Artuku ilçesinde geçen yıl kapatılan Kabala Jandarma Karakol Komutanlığı'nın yerine Geçici Jandarma Asayiş Karakolu'nun kurulacak.

MARDİN – Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin ile birlikte Valilik Nişli Toplantı Salonu’nda yaptığı basın toplantısında geçen yıl kapatılan Kabala Jandarma Karakol Komutanlığı’nın yerine ‘Geçici Jandarma Asayiş Karakolu’nun kurulacağını açıkladı.

 

Vali Cengiz açıklamasının devamında, “Görülen lüzum üzerine yeni yapılanma çerçevesinde Artuklu ilçesi Kabala Jandarma Karakol Komutanlığı 01 Eylül 2013 tarihinden itibaren kapatılmıştır.

 

Ancak; Sorumluluk sahasında yaklaşık 12.000 kişinin yaşaması ve devriyelerle emniyet ve asayişin sağlanmasında zorluklarla karşılaşılması,

 

Kabala Mahallesinde meydana gelebilecek olaylara süratle müdahale edilebilmesi, huzur ve güvenliğinde devamlılık sağlanması,

 

Kabala Mahallesinde yaklaşık 610 işçinin çalıştığı, sürekli trafik hareketliği olan ve aynı zamanda kritik tesis olarak faaliyet gösteren Mardin Çimento Fabrikasının mevcut olması,

 

Kabala Mahallesinde 1 lise, 3 ortaokul ve 4 ilkokul olmak üzere toplam 8 okul mevcut olup, okul çıkışlarında meydana gelebilecek asayiş olaylarının (kavga, darp, tehdit, trafik kazası vb) sonucunda okul yöneticilerince de güvenlik talebinde bulunulması sebepleriyle Artuklu İlçesi Kabala Mahallesine güvenlik ihtiyacını daha iyi seviyede karşılamak maksadıyla Valiliğimizce Geçici Jandarma Asayiş Karakolu teşkiline karar verilmiştir.” ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin’de altyapı çalışmaları sonrası onarılmayan çukuru halk kendi imkanlarıyla kapattı
Aile kurumu canlı tutulursa sağlıklı bir nesil yetişir
Rehber Gençlik Topluluğu: Üniversiteli öğrencilere helal dairesi içerisinde manevi aktiviteler sunuyoruz
Mardin’de kuru meyve ve kurutmalık ürünler tezgahlarda
Boykot hiçbir zaman insanlığın gündeminden düşmemeli