Kabardey-Balkar'da çatışma

Rusya Federasyon'dan ayrılmak isteyen Kabardey-Balkarlı direnişçler ile Rus özel birlikleri arasına sabah saatlerinde çatışma yaşandı. Çatışmada bir Müslüman direnişçinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

KAFKASYA - Rusya Federasyon'dan ayrılmak isteyen Kabardey-Balkarlı direnişçiler ve Rus Terörle Mücadele birlikleri arasında bugün sabah çatışma yaşandı.

Bu sabah bölgede başlatılan büyük çaplı baskın sırasında çatışma yaşandı. Çatışmada bir direnişçi yaşamını yitirirken biri de esir düştü. Rus içişlerinden yapılan açıklamaya göre, direnişçi Müslümanlara yardım eden üç Kabardey-Balkar Cumhuriyeti vatandaşı tutuklandı. Rus birliklerin kayıplarından İçişleri Bakanlığı her hangi bilgi vermedi. Rus Ulusal Terörle Mücadele Komitesi yetkilisi, "Bölgede gruba ait barınak ve silah muhimmatı bulundu ve buna bakılırsa bölgede daha silahlı gruba bağlı kişilerin olduğu açıktır." dedi.

Bölgede direnişçileri arama faaliyetleri sürüyor. Çatışma hakkında Kabardey-Balkar Mücahitleri Komutasından herhangi bir açıklama yapılmadı.
(Riyad Makayev-İLKHA)



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.