‘Kabir ziyaretlerini ihmal etmeyelim’

Kabir ziyaretlerinin İslam dininde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Diyarbakırlılar, kabir ziyaretlerinin mutlaka yapılması gerektiğini söylediler.

Diyarbakır halkı, genellikle Perşembe günleri kabir ziyaretleri yaparak, ölüleri için hayır dualarında bulunuyorlar.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Alipınar Mezarlığında ölmüş yakınlarını ziyaret eden Diyarbakırlıların,  kabirleri  suladıkları görüldü.

Kabir ziyareti yapmanın kalbi yumuşattığını ve dünyanın geçiciliğini insana hatırlattığını vurgulayan Diyarbakırlılar, kabir ziyaretlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladılar.

İslam dininin kabir ziyaretlerine çok önem verdiğini belirten Rıdvan Özdemir, “Ölülerimizin mezarları başlarında Kur’an-ı Kerim okuyalım, dua edelim. Kabirlerin bize ölümü hatırlatması gerekiyor. Öldükten sonra kendimizle beraber hiçbir şey götürmeyeceğiz. Kabirde sadece amellerimiz olacak. Dünyada yaptıklarımızın karşılığını göreceğiz.” dedi

“Kabir ziyaretlerine her hafta gidilmesi gerekir”

Kabir ziyaretlerinin sürekli yapılması gerektiğini ifade eden Özdemir, “Kabir ziyaretlerine her hafta gidilmesi gerekir. Gidip kabir başlarında ölümü hatırlayıp tefekkür etmeliyiz. Biz de öleceğiz ve o kabirlere gireceğiz, ölüme hazırlık yapmamız lazım.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)













İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

C-11 otobüs saatleri Diyarbakır
Süresiz nafaka kaldırıldı: Makul ve ölçülü bir sistem kurulmalı
HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç’ten Gazi Yaşargil Hastanesi ve şehir hastanesi çağrısı
Diyarbakır için kuvvetli sağanak uyarısı
Aralarında Diyarbakır'ın olduğu 9 ilde kuvvetli yağış bekleniyor