Kaçak balık avcılarına para cezası kesildi-foto

Van'da, avlanma yasağının uygulandığı dönemde kaçak olarak avlanan 78 bin 696 kilogram inci kefali balığına el konuldu.

Üreme döneminde bulunan İnci Kefali balığına yönelik av yasağını delerek kaçak avlanan balıkçılara yönelik baskınlar devam ediyor.

Avlanma yasağı döneminde kaçak olarak avlandıkları tespit edilen kişilere yönelik yapılan baskınlarda kaçak olarak avlanan 78 bin 696 kilogram inci kefali balığına el konuldu.

Van Valiliği’nden konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada,  üreme döneminde bulunan İnci Kefali balığına yönelik av yasağı ile mücadele kapsamında, Jandarma  sorumluluk bölgesinde 15 Nisan -15 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılan Jandarma devriyeleri sırasında 90 kaçak avlanma olayına müdahale edildiği belirtilerek, yapılan müdahaleler sonucunda toplamda 78 bin 696 kilogram inci kefali balığının ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, ele geçirilen balıklardan canlı olan 38 bin 940 kilogramı suya geri bırakıldığı ifade edildi.

Ayrıca kaçak olarak avlanan şahıslara ise 62 bin 365 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi. (İLKHA)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Van Haberleri

Van’da silahlı kavga: Baba-oğul hayatını kaybetti
Van'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Kemalizm'in Kürtçe algısı bir düşünce biçimi değil; oyalayıcıdır
Medresetü'z Zehra gerçekleşseydi bugünkü kimlik ve dil temelli ayrışmaların büyük kısmı yaşanmayabilirdi
Kürd meselesi adalet temelinde çözülür