Kaçırılan Asker Aileleri: "Yetkililer Bizi Arayıp Sormadı"

Mazlumder Diyarbakır Şubesin, PKK tarafından alıkonulan askerlerin aileleri ile birlikte basın açıklaması yaparak, , alıkonulan askerlerin serbest bırakılmaları çağrısını yineledi.

DİYARBAKIR-Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi, 7 Ağustos günü PKK tarafından kaçırılan askerler Ramazan Başaran, Hadi Gizli ve Reşat Çeçen'in aileleri ile l, serbest bırakılmaları çağrısında bulundu.

 

7 Ağustos günü Giresun'daki usta birliğine giderken Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK tarafından kaçırılan askerler için Mazlum -Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Saruhan yaptığı açıklamada, daha önce de alıkonulan askerler ile ilgili çağrılarının olduğunu hatırlattı. Başaran, bu süre zarfında alıkonulan bazı siyasetçilerin serbest bırakıldığını, fakat bu askerlerle ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını ifade ederek, "Analar ağlamasın diyorsak, bu anaların yüreğini ferahlatmalı, evlatlarına kavuşmalarını sağlamalıyız. Bu askerlerin serbest bırakılması için çağrımızı yineliyoruz. Askerlerin serbest bırakılması, son günlerde yeniden gündeme gelen diyalog ve barış söylemini güçlendirecektir. Bu konuda devlet ve PKK'nın yöneticilerinin üzerlerine düşeni yapmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

 

Askerlerden Ramazan Başaran'ın annesi Besê Başaran; " Bu mübarek bayram arefesinde, ölmeden önce evladıma kavuşup sarılmak istiyorum. Barış olsun, oğullar analardan ayrılmasın" dedi.

 

Askerlerden Hadi Gizli'nin ağabeyi İbrahim Halil Gizli ; "yetkililerin, askerlerin durumu ile ilgili aileleri arayıp sormadıklarını, alıkonulma haberini de günler sonra otobüs firmasından öğrendiklerini" ifade etti. (Osman İçli-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir