Kadın; İslam İle Aziz Kılındı

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), `Dünya Müslüman Kadınlar Haftası` münasebetiyle Tarsus'ta `Bir Anne Olarak Fatımatüzzehra` ismiyle bir etkinlik düzenledi.

MERSİN - Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), tarafından Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi Salonu`nda saat: 14.30'da gerçekleştirilen etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

`Bir Anne Olarak Fatımatüzzehra` ismiyle düzenlenen program, "Hz. Fatıma ve Dünya Müslüman Kadınları Haftası"nın anlam ve önemi hakkında yapılan açılış konuşması ile devam etti.

 

Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahi-ezgi ve şiirlerin renk kattığı programda, sunulan Hz. Fatıma konulu kısa tiyatro izleyenleri duygulandırdı.

 

Programda Hz Fatma`nın hayatı ve örnek kişiliğinin anlatıldığı bir konuşma yapıldı. Sonuna kadar ilgiyle dinlenen konuşmada, Hz. Fatıma`nın Müslüman kadınlar için en iyi kılavuz olduğundan bahsedildi. Hz Fatıma`nın iyi bir kız evlat ve iyi bir eş olmasının yanı sıra mükemmel bir anne oluşuna da vurgu yapıldı. Çağımızın tüm Müslüman bayanlarının da O`nu örnek alması gerektiği belirtildi.

 

Program okunan ilahiler ve kapanış duasıyla son buldu. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Halkımızın inancına uygun düğünler yapıyoruz
Söz ve Kalem "Hakkın İzinde Adaleti İkame Etmek" dosyasıyla çıktı
Söz ve kalem "Şiddet" dosyasıyla okurlarıyla buluştu
Varoluşsal Vakum da Neymiş, Müslüman Bilinci Dururken!
Kutlu Misafir Rahmet Ayı Ramazan