Kadın kursiyerler hünerlerini sergiledi

​Muş´ta, çeşitli kurslar sayesinde el emeği göz nuru ürünler üreten kadınlar, açılan "Hanımeli Pazarı" ile aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

Muş Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM),  "Hanımeli Pazarı" açtı. Çeşitli kurslar sayesinde el emeği göz nuru ürünler üreten kadınlar, açılan "Hanımeli Pazarı" ile aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

Muş Öğretmenevi’nde düzenlenen pazarda ürünlerini satmaya çalışan usta öğretici ve kursiyerler, kazandıkları para ile aile ekonomisine katkıda bulunmanın sevincini yaşadılar.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Serdar Özkan, sergiyi gezdikten sonra yaptığı açıklamada, ADEM’in 2013’ten beri faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, "Özellikle bayanlarımız, annelerimiz, kız kardeşlerimiz 19 farklı kursa katılıyorlar. Bu kurslarımıza yılda ortalama bin 200 vatandaşımız geliyor. Özellikle dezavantajlı aileler için çok faydalı oluyor. Sürdürülebilir bir ekonomik güce sahip olmak için bir meslek sahibi oluyorlar. Bizim için herhangi bir ailenin kurtuluşu ve ailedeki huzurun daha üst noktalara çıkması çok önemlidir." diye belirtti.

ADEM Koordinatörü Emel Alakuş ise kursiyerlerin pazar sayesinde aile ekonomisine katkıda bulunduklarını belirterek, "Biz bu sergiyi ‘Hanımeli Pazarı’ olarak açtık. Hanımlarımızın yapmış oldukları ürünleri sergileyip satışını sağlıyor. Bütün Muş halkına haber vermeye çalıştık. Bu şekilde hanımlarımız kendilerine maddi kazanç sağlamış oluyorlar. İlerleyen zamanlarda da böyle pazarları açmayı düşünüyoruz. Şu an burada giyim kursu, ahşap boyama, aşçılık ve kuaförlük gibi kurslarımız var. Biz 19 farklı dalda kurs veriyoruz. Burada sattıkları ürünlerden kazandıkları para kadınların kendilerine kalıyor. Böylece aile bütçesine bir destek sağlıyorlar." ifadelerini kullandı.

Usta Öğreticilerden Zübeyde Turut ise şöyle konuştu: "Kendi yaptıkları ürünleri öğrencilerimiz satıp kendi bütçelerine katkı sağlıyorlar. Hep beraber burada çok güzel bir aktivite yaptık. Her hoca kendi emeği ile öğrencilerini güzel bir şekilde yetiştirdi. Buradaki öğrenciler sattıkları ürünlerden kazandıkları para ile ailelerine katkı sağlayacaklar." şeklinde konuştu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muş Haberleri

Muş'ta 15 günlük yasak kararı
Aracın arkasına bağladığı demirlerle kazalara adeta davetiye çıkardı
Muş'ta "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğin finali yapıldı
Muş'ta 70 bin ton karpuz elde edilmesi bekleniyor
Muş'ta 15 günlük yasak kararı