Kanada Covid-19 nedeni ile uygulanan sınır kısıtlamalarını kaldırıyor

Kanada'da, Covid-19 salgını nedeniyle 20 Mart 2020'den bu yana uygulanan sınır kısıtlamalarına kademeli olarak son veriliyor.

Kanada Sınır Güvenliği Ajansı ile Halk Sağlığı Ajansı tarafından yapılan açıklamalarda, sınır kısıtlamalarının, ABD vatandaşları için 9 Ağustos, diğer ülke vatandaşları için de 7 Eylül'den itibaren Kanada Federal Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan Covid-19 aşılarından iki dozu da yaptırdığını belgeleyenler için kaldırıldığı duyuruldu.

Uygulamadan yararlanacak ABD vatandaşlarının tam aşılı sayılabilmeleri için, Kanada'ya gelmeden 14 gün önce Covid-19 aşısının tüm dozlarını yaptırmış olmaları gerekiyor.

ABD'den gelecekler için daha önce şart koşulan 3 gün otel karantinası ile sonrasındaki 14 günlük ev karantinası kaldırılırken, ülkeye gelenlerin varıştan sonraki 72 saat içinde negatif Covid-19 moleküler testi sunmaları gerekiyor.

Bu arada bugünden itibaren ABD vatandaşları ve yeşil kart sahipleri için uygulanmaya başlanan kurallar, 7 Eylül'den itibaren diğer ülkelerden Kanada'ya giriş yapmak isteyenler için de geçerli olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kanada Haberleri

Kanada'da maden ocağında mahsur kalan madenciler kurtarıldı
Kanada'da mahsur kalan madencilerden 33'ü kurtarıldı
Kanada'da 39 işçi madende mahsur kaldı
Kanada'da seçimleri Trudeau'nun partisi kazandı
Kanada sınırlarını Covid-19 aşısı yaptıranlar için açtı