Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi sınırları içerisinde yer alan, Mevlana Halit Mahallesi 397. Sokak girişinde bulunan 1,5 Metre derinliğindeki kanalizasyon çukurunun üzerinde bulunan beton kapağın kırılması sonucu adeta bir tuzak haline gelen çukur tehlike saçmaya devam ediyor.
Mahallenin merkez Bağlar ilçesi sınırları içerisinde yer aldığını belirten mahalle sakinleri, bu sıkıntının giderilmesi ve rögar kapağının tamir edilmesinin DİSKİ'nin sorumluluğu altında olduğunu söyleyerek, aylardır kırık olan kapağın defalarca yapılan uyarılara rağmen tamir edilmediğini, kırılan kapağın yetkililerin vurdumduymazlığı neticesinde olası kazalara adeta davetiye çıkarttığını dile getirdiler.
Çocukların, ya da görme engellilerin çukuru fark etmeyip içerisine düşmesi halinde can kaybı veya sakatlanma durumunun yaşanabileceği uyarısında bulunan mahalle sakinleri yetkililerin bu duruma el atmaları için çağrıda bulunduklarını, bu işleri takip etmesi gereken belediyenin de işinin hakkını vermesi gerektiğini söyledi.
Kapak kırıldığı için çukurun gün boyu pis koku yaydığını da belirten mahalle sakinleri, DİSKİ'nin olay karşısındaki tavrına sert tepki gösterdi. (İLKHA)